Яка не бувала
Над вертепом звізда ясна
Увесь світ засіяла...

Різдво в Західній Україні пов'язане з віковими традиціями. З 28-го листопада по 7-е січня триває піст (в цей час люди відмовляються від всяких гулянь, м'ясних блюд). Діти вивчають колядки (різдвяні пісні), щоб потім під вікнами будинків колядувати і славити народження Ісуса.
Вечір перед Різдвом називають Святим вечором. У кожному будинку наряджають ялинку, прикрашають іграшками і гірляндами. Біля неї - сніп з необмолоченного зерна пшениці, так званий дідух. Наші предки, та і ми зараз віримо що в ньому перебувають духи дідів - прадідів, заступників будинку. Свята вечеря складається з 12-ті традиційних страв (12 місяців в році, 12 апостолів Христа), які ставлять на стіл, накритий білою скатертю. Одною з головних страв являється кутя, найголовніша обрядова їда. Всі страви мають бути пісними (готують на пісному маслі). В той же час готуються блюда і на Різдво: голубці з м'ясом, холодець з м'яса і риби, всілякі салати, і різні наїдки.
Опис туру | Вартість туру | ||||
![]() | по запиту |